35 Nymølle Strand - Jættestuen - Mollerup Sø

P: Nymølle (N 56° 40.785', E 8° 47.520')
L: 8,8 km
Markering: Blå

Strandtur med muligheder for at se sjældne fugle, finde fossiler og opleve det meget spændende Limfjordslandskab.

 

Ved udløbet af Rødding Å lå tidligere en mølle, hvoraf der intet er tilbage. Mølles omtales i 1541 som "Nøy Møll", deraf stednavnet Nymølle. Derimod har man bevaret skorstenen som et minde om det teglværk, der lå her og var en meget stor arbejdsplads. Nymølle Teglværk lavede molersten og stoppede først sin produktion umiddelbart efter 2. verdenskrig. Foruden teglværket har Nymølle været udskibningssted for Spøttrup. Færgestedet fungerede også som overfartssted til Sillerslev på Mors.

I Ginnerup Plantage finder man en samling af store, velbevarede gravhøje fra perioden 2500-2000 f.Kr. Blandt højene er Sallings eneste tilgængelige jættestue. Jættestuen blev i 1910 undersøgt og restaureret. Så i dag kan man kravle ind i den - hvis man tør. En afmærket sti fører fra P-pladsen ved vejen ind til højen.

Turen langs stranden åbner mulighed for mange spændende oplevelser (dyreliv, sjældne fugle, fossiler m.m.) i et helt unikt limfjordslandskab.  

 

 

 

Vandrerute.dk
Vandrerute.dk er en mobilside med rutebeskrivelser til vandreruterne i Skive Kommune.

Med vandrerute.dk kan du tage oversigten over kommunens vandreruter med i lommen, og læse om ruternes seværdigheder og natur når du er på vej.

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter
Østerbro 7
DK-7800 Skive
+45 96 14 76 77